Ändring

Om man vill att ens liv ska bli bättre så måste man ändra på sig själv, för det är där all yttre förändring börjar.

En sak som jag börjat med är att släppa på mina egna begränsningar. Det är så lätt att jag tänker att "sådär kan jag väl inte göra" eller "så där får jag väl inte känna", men nu så provar jag att istället tänka "varför inte?" och helt enkelt prova och se hur det går. Snacka med personer jag inte skulle pratat med, säga de saker som först kommer upp i huvudet och så vidare. Kan säga att det gör livet bra mycket roligare och att jag inte lidit av det :)

En annan sak som jag gjort är att jag skrivit två ord i handflatan, som en ändring av inställning till livet. Där står det:

"Lösningen är..."

Vad betyder då detta? Oftast så är jag en sån som tänker på mina problem och börjar alltid börja tänka "Problemet är..." att jag är för trött, att jobbet är tråkigt, att det är för kallt ute och så vidare. Genom att tänka så låter man problemen ta över ens tankar, så istället har jag börjat tänka på alla svårigheter med början "Lösningen är...".

Till exempel:
"Problemet är att jobbet är tråkigt" kan man ju tänka.
"Lösningen är att hitta ett nytt jobb" är lite mer konstruktivt och gör att man känner att man har kontroll över situationen också.

Det var mina tankar för den här gången, hoppas det kan hjälpa någon annan också :)


Intervju

Har äntligen skickat in alla nödvändiga papper och rekommendationer till universitetet, så nu ska de intervjua mig över telefon, förhoppningsvis på fredag!

Det känns underligt att jag ska åka iväg igen så snart, och under så lång tid. Det är ju bara 4½ månad kvar nu tills jag åker, och jag har bara varit i Sverige i 5 månader hittills. Känns som att jag bara flyger runt i världen, var i Danmark i 6 månader, sedan i Malawi i 9 månader, sen kommer jag totalt vara 9 månader i Sverige för att sedan åka till USA.

I helgen hände rätt mycket grejer, tittade på en lägenhet i fredags, men den var rätt sunkig och dessutom dyrare än det rum jag hyr nu, så sket i det. Sen var jag på arbetsintervju på Stadsmuséet, så hoppas att de ska ringa mig under veckan så kanske jag kommer kunna börja jobba där ett par dagar i veckan. Har också sökt jobb som cykelbud hos posten, så hoppas verkligen att det ska funka, vore riktigt kul att få cykla runt i Stockholm och leverera paket :)

I lördags var jag på fest hos Claire, vilket var riktigt trevligt, jag fick hålla i en musikstund med gitarr och sång under Earth Hour. Gick och lade mig rätt sent för att sedan gå på en Hammerfall-konsert på söndagen tillsammans med Malin och Martin. Det var en schysst konsert och måste säga att förband nr 2, Sabaton, var de som ägde mest, med tanke på att hela publiken sjöng med från första låten genom hela deras spelning :)

Igår (tisdag) var jag på Aguéli, där Andy Fite (min jazzlärare) hade sitt "No paper jam", vilket infaller den sista tisdagen varje månad. Det är en öppen jazzscen där han spelar gitarr och Ulf Åkerhielm spelar bas, sen får vem som helst komma upp och spela/sjunga någon jazzlåt tillsammans med dem. Den här gången uppträdde även jag med låten "All of me", jag har nämligen övat c:a 20 min varje morgon den senaste veckan på den låten, vilket har utvecklat mig väldigt mycket. Fick rådet att sjunga på morgonen av Andy, för då har man mer energi än på eftermiddagen efter jobbet.

Nåväl, det var väl allt för denna gång, så hoppas verkligen att jag under nästa vecka ska jobba med att flyga runt i stan på en cykel!


RSS 2.0