Klimatavtryck, Fairfield & Hälsa

De senaste 4 veckorna har jag varit på praktik och jobbat för Amy Greenfield med att beräkna Fairfields klimatavtryck. Vi har gått igenom stadens olika avdelningar och tagit reda på hur mycket koldioxidutsläpp samt andra växthusgaser de är ansvariga för. Kylskåp, läskautomater, bilkörning, användning av ej miljövänlig el, avfall som går till soptippen, vattenreningsverkets reningsprocess med mera har undersökts, beräknats och förts in i ett dataprogram som räknar om alla siffror till hur många ton koldioxid det motsvarar.
.
Det har varit ett väldigt kul projekt, speciellt då jag fått lära känna Fairfield bättre som stad. Det har också varit skönt att få göra något praktiskt och konkret utanför klassrummet. Sist men inte minst är det kul att knyta kontakter, då jag träffat Scott Timm, stadens Sustainability Coordinator, samt att Amy har två företag: Greenfield Properties som bygger sthapatya vediska hus och Ideal Energy som fokuserar på energieffektivitet. Amy känner även Bruce Plaut, vår kära Raja, då hennes far är en av Bruces gamla kollegor och vänner :)
.
Jag vill också passa på att berätta att jag för tillfället jobbar på min hälsa genom ayurvediska preparat beställda från http://www.indiaabundance.com/includes/b26/quick_search.html
För tillfället tar jag Livomap som hjälper levern, ett vitalt organ när det gäller inre rening vilket kan hjälpa hudproblem, samt Cardimap som hjälper hjärtat och även sömnen. Ayurvediska preparat bör tas över tre månader för att optimal effekt, så det är ur ett stabilt helhetsperspektiv som jag arbetar ifrån.
.
Förutom detta njuter jag av det varma vädret här i Fairfield och ser fram emot att få åter komma till Sverige om mindre än 2 månader. Jag ser speciellt fram emot att få besöka samerna och fördjupa mig i deras kultur och hoppas att svenskarnas intresse för samerna ska öka i framtiden.

RSS 2.0