Matlagning

Kommer ju vara kock om ett par veckor, så har lärt mig lite nyttiga knep för matlagningen.

När det gäller kryddor så är det bästa om man steker dem i ghee (smörfett) i några få sekunder, så att alla fettlösliga smakämnen också kommer till uttryck, annars är det bara de vattenlösliga smakämnena som man känner.

Så nu vet ni det ^^

Kock!

Idag blev jag tillfrågad om jag ville vara kock för en två veckors kurs på Mausing (ställe i Danmark) så tackade givetvis ja! :D
Detta innebär att jag kommer tillbaka till Sverige efter semestern med familjen, runt 19 juli om jag räknar rätt.


Framme i Rørvig

Nu är jag framme i Rørvig och har varit här i en dag och det känns riktigt bra.
Har träffat massa schyssta människor och så finns här ett musikrum och även en flygel, så kan verkligen njuta av att spela musik här.

Har träffat danskar, estländare, norskar, svenskar, britter och isländare, så det är en trevlig blandning. Norska och danska är inga problem att förstå, men annars är det engelska som gäller.

Är så himla glad att jag är ute och reser igen, speciellt på det här sättet.
When you work for free, you are free and you meet other free people. Så skulle jag vilja uttrycka det, det var samma sak när jag var volontär i Danmark och Malawi. De människor man träffar är så fria i sina liv och tankesätt.

Killen jag ska putsa fönster med, Johnny Michael, visade mig en riktigt bra hemsida som han gjort,
www.revolutionaryroad.com
Där kan man kolla på massa olika inspirerande och utvecklande dokumentärer (gratis) om världen.

Naturen här är också helt underbar, det ligger precis vid vattnet och det finns stränder, sjöar, hav och skogar. Helt underbart är det.

Imorgon bär det av till Danskarnas land!

Det känns skönt att vara på väg igen, mot nya äventyr.

Har lyckats reducera min packning till en väska, gitarren och datorn, så det kan lätt bäras med. Resan ner kommer väl ta totalt typ tio-tolv timmar, men det är inga problem för jag har ju mobilt bredband och bärbar dator, vilket innebär att jag kommer surfa hela tågresan. Det som är ännu bättre är att jag har 3, eftersom det funkar i Danmark också, så kommer ha internet där med.

Det kommer vara skoj att få träffa massa nya människor och få återförenas med det danska språket :P
Var ju sex månader i Danmark för två år sedan, innan jag åkte ner till Malawi som volontär, så då lärde jag mig att förstå dem rätt bra. De är rätt charmiga ändå, väldigt öppna och lättsamma av sig.

Jag kommer ju som sagt putsa fönster där, fyra timmar om dagen måndag till fredag, så resten av tiden är det bara att leva livet helt enkelt. Det ska bli intressant att se hur saker och ting kommer bli där nere, så kommer fortsätta skriva här om allt som händer.


På väg...

Nu är det sista veckan i Stockholm för mig, sen kommer jag bo hemma en vecka och därefter åka ner till Danmark.
I Danmark ska jag putsa fönster på en högskola i cirka en månad, vilket ska bli riktigt skön omväxling efter att ha suttit på kontor och jobbat i 4 månader.

Sen kommer jag ha lite semester i ett par månader innan jag åker till USA för att plugga... känns som att det verkligen börjar närma sig nu. Om 14 veckor kommer jag befinna mig på en annan kontinent, en plats jag kommer spendera de kommande 5 åren på.

Är helt säker på att jag kommer lära mig väldigt mycket där och samtidigt ha väldigt kul. Ett exempel på en av de kurser som ingår:

Leadership and Sustainable Living Adventure

Challenging the self in outdoor adventure sports at landmarks of sustainable design (SL 202)

Looking for a challenging change from the classroom? This action-packed course will explore group dynamics and leadership in the context of adventure sports while providing visits to world-famous projects and institutions known for sustainable design. Sports will include kayaking, rock climbing, and mountain biking - all against the spectacularly scenic backdrop of the Southwest and Western United States. Some potential sites to visit: Arcosanti, the Rocky Mountain Institute, Black Range Lodge (Natural Building Center), Village Homes, Permaculture Institute of Northern California, Bullock Brothers Farm, Apprevecho Research Instititute, City Design, Pah Tempe Hot Springs, and more. (4 units)

Känns liksom helt okej att inkludera äventyr i sin universitetsexamen :)


RSS 2.0