Museum

På tisdag ska jag in till stan och söka jobb på olika museum, har kollat upp 10 st så hoppas att någon av dem ska behöva lite extra hjälp! Hade tänkt åka på måndag, men kom på att många muséer har stängt då.

Sen ska jag till Gävle 12 december och hälsa på min kära vän Olof, det ska bli kul att se hur han har det och få utforska Gävle lite granna också :)

Snö!

Visserligen är det kallt ute och sådär, men det är ändå snö! Något jag faktiskt längtat efter :)

Man får helt enkelt acceptera omständigheterna och göra det bästa av dem, bättre än så blir det inte liksom.

Söka jobb

Har sökt nu till universitetet i USA, så kommer börja plugga där i augusti 2009, vilket känns riktigt bra.

Nu har jag också på allvar börjat leta jobb och faktiskt hittat lite intressanta grejer, så vi får se vad det leder till. merajobb.se är faktiskt en rätt så bra sida, enligt mig i alla fall.

Vad mer kan jag säga? Har varit hemma i mindre än 3 veckor men det känns som en evighet!

Regn...

Regn
Kyla
Mörker

Saknar Malawi lite nu

Men hittade i alla fall
Bright Light
En ljusterapilampa

=)

Första veckan

Idag är det en vecka sen jag kom hem till Sverige och jag börjar känna mig hemma här nu. Har träffat massa människor men har inte hunnit med så mycket egna grejer än. Idag motionssimmade jag i Bålsta i alla fall, vilket var skönt.

I december blir det lite uppträdande med sång för min del, närmre bestämt 17 december i Jakobsbergskyrkan på kvällen (tror det är 19.00). Det är öppet för vem som helst som vill höra mig sjunga ^^ (och alla andra också)

Den största skillnaden för mig nu när jag är i Sverige igen är att det finns så himla mycket att göra här i Sverige, så många krav, möjligheter och idéer man får så att det inte är möjligt att göra allting. Jag blir liksom tvungen att välja bort en massa saker för att det inte finns tillräckligt med tid för allting. Jag kan inte umgås med alla vänner, kan inte delta i alla aktiviteter. I Malawi hade jag liksom för mycket tid, vilket på vissa sätt var skönt, men jag föredrar ändå att ha lite fler möjligheter.

Nu är bara frågan vart jag kommer hamna härnäst, funderar ju på Stockholm, men vi får se vart jag hittar jobb och sådär. Planerna att plugga i USA finns fortfarande kvar, men det blir förmodligen i Augusti som jag drar dit. Vill ju hinna vara i Sverige lite liksom! Trots att det är ett kallt och mörkt land så är det ändå hemma.

Hemma i Sverige...

Kom hem till Sverige i måndags och just nu känns det tungt.
Det är så mycket svårare att hitta en plats här i Sverige, jämfört med Malawi... här går man lätt vilse bland alla krav och alla tysta gator. Det är svårt att hitta sin väg och sitt mål när samhället reser sig mot himlen runt en och man själv står där nere.
Det finns så himla mycket, så vad kan man då ge? I Malawi behövdes jag så himla mycket, jag kunde göra så många bra saker där... men i Sverige? Jag vet inte riktigt. Ett jobb på ICA känns ju inte direkt meningsfullt, om man säger så.

Jag hoppas att svaren kommer med tiden...

RSS 2.0