Sustainable Business

Dags att uppdatera lite här :)

Har avslutat min andra kurs nu på universitetet, Permaculture Design, och har bestämt mig för att ändra inriktning i min utbildning, från Sustainable Living till Business & Management. Jag kommer alltså plugga c:a 3 år Business & Management för att sedan ta Sustainable Business som min Master efter det. Kommer fortfarande ta en del "gröna" kurser, men med mer inriktning på affärsvärlden, ekonomi och företagande.
.
Att vara miljövänlig är väldigt viktigt, men som jag ser det så finns redan all kunskap och teknologi ute i världen, det gäller bara att använda sig av den mer än vad vi för tillfället gör, vilket kan åstadkommas bättre genom att studera företagande och affärsvärlden än att lära sig hur man odlar grönsaker ekologiskt. Det känns också mer "mig" att plugga Business & Management, det är så grundläggande och bred kunskap som man kan göra nästan vad som helst med.
.
Den kurs som började idag heter "Human Resource Management" och handlar om hur man kan få de anställda i ett företag att utvecklas och bidra maximalt till företaget genom att få mer ansvar, förmåner och utbildning inom företaget. Det är en väldigt väl strukturerad och intressant kurs så jag ser fram emot de kommande 4 veckorna!
I övrigt så känner jag att jag mer och mer kommer tillrätta här i Fairfield, lär känna nya människor hela tiden och kommer djupare i den vänskap jag redan hittat också. Ikväll var jag och tre andra elever till ett café i stan som har öppet till 23 och jag tog en "London Fog", te med mjölk och vanilj :)
.
Vi satt och pratade mest om existentiella frågor, om att vi människor i princip bara har mänskliga upplevelser och ser allting från vårat eget perspektiv, det finns liksom ingen annan än oss som kan berätta något för oss, så att säga. Det kan tyckas vara en väldigt filosofisk diskussion, men här är det vardagsmat ^_^
.
Hoppas ni i Sverige har det bra och fortsätter växa som människor! Jag ser fram emot att komma hem över julen!

RSS 2.0