Två veckor kvar

Nu är det två veckor kvar tills jag åker till USA. Det känns väldigt bra och samtidigt rätt nervöst... Jag kommer ju starta ett nytt liv där, även om jag kommer hem till Sverige ibland. Det som gör det svårast är att släppa taget, att inse att jag inte kommer få chansen att träffa så många människor, vissa som jag aldrig lärde känna så väl som jag önskat.

Alla bitar har fallit på plats nu, mitt visum är fixat, jag har fått pengar från CSN och flyget är bokat. Snart kommer jag befinna mig i ett annat land, på en annan kontinent. Jag kan inte riktigt greppa det, kommer först verkligen kunna känna hur det är när jag väl kommer dit. Tror att jag kommer känna som mest frihet på flyget, det brukar vara så.

Kan också nämna att jag börjat kolla på Twin Peaks och måste säga att det är en riktigt bra och genomtänkt tv-serie :)
Den handlar om en ung tjej som hittas mördad i småstaden Twin Peaks och FBI-agent Dale Cooper kallas in till fallet. Allt eftersom märker man att det döljer sig många intriger under ytan på det till synes lugna samhället...

Semester =D

Har varit i Danmark en vecka och är för tillfället på västkusten och göttar mig :)

Hela familjen + flickvänner hyr en trevlig stuga med lungt läge, fast fortfarande nära till allt, så det är väldigt mysigt.
Det vi gjort hittills är bland annat att gå på Nordens Ark där de har massa djur som trivs i nordiskt klimat, det har byggt upp djurparken mitt i naturen så att djuren lever i en miljö som faktiskt är skapad av moder jord. Vi såg bland annat varg, snöleopard och järv på väldigt nära håll, fick några bra bilder också som jag lägger upp på bilddagboken sen.

Sen så blir det ju alltid en massa tid över till att slappna av och låta tankarna vandra, så för tillfället funderar jag över när man ska nöja sig med det man har och sluta jaga något bättre.
Man vill ju alltid hitta något som är så bra som möjligt, men samtidigt måste man någon gång börja investera i det man har istället för att springa runt och leta, men samtidigt är det ju inte värt att investera i något man inte är nöjd med.
Nåväl, det där kommer ge sig med tiden.

Kommer i alla fall hem på lördag igen och sen på måndag så har jag min visumintervju på Amerikanska Ambassaden i Stockholm, så det ska bli skönt att få den biten avklarad.

Meditation

UNIVERSITY OF CALIFORNIA AT IRVINE
Transcendental Meditation reduces the brain's reaction to stress

In this pilot study, 12 subjects practicing Transcendental Meditation for 30 years showed a 40-50% lower brain response to stress and pain compared to 12 healthy controls. Further, when the controls then learned and practiced Transcendental Meditation for five months, their brain responses to stress and pain also decreased by a comparable 40-50%.

David Orme-Johnson, Ph.D., study director, Neuroimaging Laboratory, University of California at Irvine
NeuroReport, August 2006

Som de flesta av er vet så mediterar jag och har gjort det i princip hela mitt liv, så ovan är lite av den senaste forskningen kring Transcendental Meditation, vilket är den specifika sortens meditation jag utövar.

I USA så har man forskat en hel del kring TM (som det förkortas) och där är man mer öppen för såna nymodigheter. I Sverige är vi ju lite konservativa av oss, men en dag ska väl vi också ta till oss det nya.

Det universitet jag ska studera vid har meditation på schemat och där får alla lära sig meditera, och eftersom det också bevisats att människor som mediterar med TM klarar sig bättre i skolan så är det ju bara en fördel för alla.

Om man vill veta mer kring det hela så kan man kolla på www.tm.org och angående universitetet så är det www.mum.edu

Idag är det en månad kvar tills jag ska ombord på mitt flygplan, så det känns verkligen spännande!


RSS 2.0