Mänsklig kontakt

Vi alla behöver mänsklig kontakt för att överleva och må bra.
Vi alla behöver känna närhet till någon.
Sen jag kom till Danmark för nästan tre månader sedan har jag inte kunnat träffa mina vänner och min familj speciellt mycket. Det har varit svårt att hitta närhet och "riktig" mänsklig kontakt här, men under tiden som har gått så har jag lärt mig väldigt mycket och gått över mina gränser.
Jag har hittat lite närhet och mänsklig kontakt här i Danmark.

Dock så känner jag att jag främst stärkt kontakten med människorna i Sverige. Jag har mer och mer insett deras värde för mig. Jag börjar mer och mer tycka om mail också, istället för att chatta över msn, för att man kan på många sätt uttrycka sig mycket mer via mail. Man kan skriva mailet när man känner för att skriva och behöver inte vänta på tillfället när den andra personen är online. Man kan skriva desto mer när man känner för det också.
Mail och blogg är två väldigt bra sätt att uttrycka sig och kommunicera över internet, då skriver jag bara för att jag vill skriva, inte för att jag väntar mig något speciellt tillbaka.

Jag måste även få tipsa om två bra sidor för er som vill lyssna på musik och se på film men inte ladda ner olagligt!
www.radioblogclub.com och www.tv-links.co.uk är två väldigt bra sidor. På radioblogclub kan man lyssna på låtar som andra lagt upp på sidan och även göra sina egna låtlistor om man blir medlem, då väljer man helt enkelt bland de låtar som finns. På tv-links är det bara att kolla på allt som finns! Kravet för de här sidorna är att man har ett någorlunda bra internet, eftersom man måste ladda upp musiken och videorna varje gång man vill lyssna eller kolla på dem.
Det finns sätt att vara laglig med musik och film via internet, faktiskt!

Hej igen

Kan först och främst säga att jag lagt upp en lista över de romaner jag läst på bloggen, kolla http://within.blogg.se/boklista!

Kanske kommer fixa betyg på böckerna en vacker dag också, men det återstår att se.
I slutet av månaden kommer jag åka till Sverige en sväng, vilket känns skoj!
24-28 oktober för att vara mer exakt.
Ska sätta upp massa affischer om Humana och se till att folk får lite mer kunskap om organisationen helt enkelt.

Kan avsluta med en gåta.

Den som gör mig, behöver mig inte
Den som köper mig, ska inte använda mig
Den som använder mig, kan varken känna eller se mig

Mycket har man varit med om

Det har gått en del tid sedan jag skrev sist, vilket betyder att mycket har hänt helt enkelt!
Ju längre jag väntar, desto mer blir det att skriva...

Så. Jag kan börja med helgen i Göteborg. Kvällen efter vi haft mötet såg vi en väldigt bra film på bio som heter "Den Svarta Nejlikan", den handlar om en svensk diplomat i Chile under revolutionen. En väldigt bra och inspirerande film.

Känner faktiskt att jag vill försöka satsa på att bli diplomat (eller något liknande). Tror att det kan vara min grej. Så med andra ord är det en diplomatutbildning i Göteborg som gäller när jag kommer tillbaka från Afrika! =)

Det känns även bättre att vara här i Danmark nu, jag har fått mer perspektiv på det hela kan man säga.
Jag har haft svårt att känna mig hemma här, har liksom längtat bort till andra människor och platser.
Jag har känt mig instängd. Det hela löste sig när jag började tänka på att jag faktiskt kan åka härifrån när jag vill. Jag kan sluta med volontärandet och göra något annat. Det är faktiskt ingenting som håller mig kvar här förutom jag själv.
En vän pratade med mig om det fängelse som man själv skapar och jag insåg just att jag skapat mig ett fängelse här.
När jag insåg det och kunde se dörren ut (så att säga) då blev det helt plötsligt en annan sak. Jag började fundera på om jag verkligen ville göra det här, trots alla svårigheter jag skulle bli tvungen att möta. När jag såg allting från det perspektivet så kunde jag komma fram till att jag faktiskt ville göra det här. Inte för att hjälpa andra (även om det klart är en positiv bieffekt), inte för att göra någon annan stolt över mig, utan bara för min egen skull.
Jag har börjat se det här mer och mer som ett äventyr som jag verkligen vill ge mig in i. Egentligen är det väl så man borde se hela livet, som ett enda stort äventyr.

Så vad framtiden än ger mig så kommer jag kunna vara nöjd med mitt val.
Nu är det dock dags att ta igen lite studier som jag inte kommit igång med.

RSS 2.0